Na Primorskem rdeča stopnja ogroženosti

Hot-SUn

Na Primorskem rdeča stopnja ogroženosti

Agencija za okolje je za danes na jugozahodu države razglasila rdečo stopnjo vremenske ogroženosti zaradi toplotne obremenitve, drugje pa je oranžna stopnja ogroženosti. Najvišje dnevne temperature bodo presegale 35 stopinj Celzija. Zaradi vročega in suhega vremena se je pričela povečevati tudi požarna ogroženost naravnega okolja.

 

Uprava za zaščito in reševanje ob tem opozarja, da se je zaradi vročega in večinoma suhega vremena v večjem delu Slovenije, zlasti pa v submediteranskem delu začela povečevati požarna ogroženost naravnega okolja. Svetujejo previdnost pri uporabi ognja, predmetov in naprav ter pri izvajanju aktivnosti, ki v naravnem okolju lahko povzročijo požar.

 

Na Arsu napovedujejo, da bo zelo vroče vključno do četrtka, od petka naprej pa bo postopno manj vroče. Predvidoma bodo pogostejše nevihte, ki pa bodo prinesle le kratkotrajne krajevne osvežitve. Ob koncu tedna se bo možnost krajevnih padavin še povečala, v nedeljo se bo precej zmanjšala tudi toplotna obremenitev.

 

Pazite tudi na temperaturne razlike, sicer tvegate prehlad, bolečine v kosteh in še kaj. Koliko lahko znaša temperaturna razlika med notranjimi hlajenimi prostori in zunanjimi vročimi, izveste na avdio posnetku. Za vas je to preverila voditeljica Brigita Potočki.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...