Na ogled tudi pozimi

Medved - zoo

Na ogled tudi pozimi

Ljubljanski živalski vrt je na zimo že pripravljen, ugotavlja naš leteči reporter Grega. Ob obisku ga je zanimalo predvsem, če so k zimskemu počitku že legli štirje kosmatinci. Biologinja Irena Furlan jih najprej pohvali: “V tem času so najlepši, zrastla jim je dolga dlaka. Vso jesen smo jih hranili z izredno kalorično hrano. Tudi pozimi bodo – če ne bo snega – kar dejavni. Mi jih hranimo vso zimo in tako so tudi obiskovalcem na ogled,” pove.

 

Pozimi so na ogled tudi ostali stanovalci živalskega vrta, ki sicer sodijo v toplejša območja. “Letos smo na novo pridobili geparde. Pripravili smo jim nekakšno ogrevano dnevno sobo, notranje bivališče, kjer imajo talno gretje. Imajo torej na izbiro, ali bodo v notranjem ogrevanem prostoru, ali zunaj. Tudi če se bodo rajši greli v notranjem prostoru, jih obiskovalci lahko vidijo skozi steklo,” pravi Furlanova. Odpiralni čas živalskega vrta pozimi je od 9. do 16. ure.

 

V ljubljanskem živalskem vrtu imajo pred novoletnimi prazniki še eno željo; želijo si primerne naselitve za bobre, ki so v slovenskem prostoru še vedno zelo redki. Davkoplačevalce zato pozivajo, da 0,5 odstotka dohodnine namenijo v ta namen.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...