Na Kongresni trg v kino

dolina.miru
cudoviti-lisjak
safety-last

Na Kongresni trg v kino

Kongresni trg bo Kinodvorov Letni kino gostil vse do četrtka in za uvod (torek, 23. 8., ob 21:00) ponudil restavrirano filmsko klasiko Franceta Štiglica Dolina Miru. Dolina miru se je leta 1957 v Cannesu potegovala za zlato palmo, skoraj 60 let kasneje letos maja pa se je na festival vrnila v novi različici.

 

V Sloveniji jo bomo premierno videli prav na Letnem kinu, kjer si jo bosta v družbi predsednika republike Boruta Pahorja ogledala tudi igralca Tugo Štiglic in Eveline Wohlfeiler. Film Dolina miru odlikujeta močna simbolika in iskrena sporočilnost o svetu brez sovraštva in vojn, projekcija pa sovpada z evropskim dnevom spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, so sporočili iz urada predsednika.

 

V sredo, 24. 8., ob 21. uri si bo mogoče na Kongresnem trgu ogledati film Čudoviti lisjak, animirano priredbo brezčasne literarne klasike Roalda Dahla v režiji Wesa Andersona, s katerim se bodo v Kinodvoru poklonili stoletnici rojstva znamenitega britanskega pisatelja norveškega rodu Roalda Dahla.

 

Sklepni večer pa bo ponudil film Freda Newmeyerja in Sama Taylorja Rešitev v zadnjem trenutku, ki ga bo v živo na klavirju spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov. Projekcija uspešnice iz obdobja zlate dobe nemih filmskih komedij, ki je med filmske zvezde izstrelila nepozabnega Harolda Lloyda, je posvečena 20. obletnici Slovenske kinoteke.

 

Letni kino poteka na Kongresnem trgu tretjič. Vstopnine ni.

 

Odprtje filma Dolina miru

Odprtje filma Dolina miru

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...