Na kaj paziti pri nakupu velikonočnih mesnin

Na kaj paziti pri nakupu velikonočnih mesnin

Samo še en vikend nas loči od velike noči. Ta konec tedna boste nekateri na bližnji tržnici verjetno že kupovali sestavine za velikonočno pojedino. Na kaj moramo biti pazljivi pri nakupu mesnin, je preverjala leteča reporterka Laura.

 

šunka

 

Za začetek, imeti mora deklaracijo s podatki o izdelku. Ugotavlja, da je kriza še povečala nelegalno prodajo mesnih izdelkov „izpod pulta“, ki deklaracije ne nosijo in so lahko tudi izdelki, kupljeni v bližnjem nakupovalnem središču in prodani naprej kot domač izdelek.

 

Laura se je pogovarjala s poštenim kmetom iz Koga v Prlekiji Slavkom Percem, ki poudarja, da tudi za vsakega kmeta velja deset božjih zapovedi, še posebej v postnem času. Njegovi izjavi lahko poslušate tukaj.

 

 

Laura še dodaja, da naj bi imeli nekateri nepošteni prodajalci tudi za tretjino nižje cene od registriranih kmetov, ampak se po mnenju kmeta Slavka na dolgi rok ne bodo obdržali.

 

Leteči reporterki Lauri lahko pišete tudi vi in ji predlagate, kaj naj preveri al vpraša v vašem imenu, in sicer na mail leteci.reporter[@]radioekspres.si.

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...