Leteči reporter: pse na povodce!

Pes na povodcu

Leteči reporter: pse na povodce!

Spet so glasnejša vprašanja okrog zakonsko obveznega sprehajanja psov na povodcih. »Zakon o zaščiti živali lastnikom psov nalaga, da z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi lastniki psov zagotovijo, da žival ni nevarna okolici, prav tako pa morajo na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je ta na povodcu,« pojasnjuje leteči reporter, Sašo.

 

Vendar, zakon je eno, praksa pa nekaj drugega. Na kakšen način bi lahko preprečili spopade psov, leteči reporter sprašuje Marka Omana, vodjo zavetišča za živali Gmajnice. »Višje kazni po mojem mnenju ne, saj so že zdaj visoke. Je pa res, da bi zoper spopade veliko naredili z doslednim spoštovanjem zakona.«

 

Med Ljubljančani je precej zgodb, neljubih pripetljajev z odvezanimi psi. »Lepo sem šla po cesti. Nasproti je prihajal lastnik psa, ki je imel žival odvezano. Navidez povsem miroljuben, vendar ko sva prišla vzporedno, je zagrabil mojo psičko,« razlaga poslušalka Karla. K sreči hudega ni bilo, naj pa bodo takšne zgodbe v poduk: psa imejte na povodcu!

 

Bo vsem lažje. Drugim lastnikom, drugim sprehajalcem, tekačem, vsem.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...