Zapore na gorenjki

kranj - vzhod

Zapore na gorenjki

Na delu gorenjske avtoceste začenjajo z obnovo vozišča in postavitvijo delnih zapor med Kranjem in Brnikom. Obsežna dela bodo končana do sredine oktobra. V vmesnem času na Darsu ne pričakujejo posebnih zastojev, bodo pa ti mogoči kratkotrajno med postavitvijo zapor v okviru posameznih delovnih faz. Promet bo urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri, za krajše obdobje pa bosta izmenično zaprta priključka Kranj – vzhod in Brnik.

 

1. FAZA: V okviru pripravljalnih del bo do 7. avgusta zapora le na odseku med priključkoma Kranj – zahod in Kranj – vzhod, kjer bosta zaprta prehitevalna pasova v obe smeri. V prvi fazi (do 13. septembra) bodo obnovili 6,2 km dolg odsek avtoceste proti Jesenicam in priključek Kranj – vzhod v smeri Jesenic. Med zaporo predvidoma od 8. do 30. avgusta bo obvoz urejen prek priključka Brnik.

 

2. FAZA: V drugi fazi bodo obnavljali 4,9 km vozišča avtoceste proti Ljubljani, pri čemer bosta zaradi preplastitve do 30. septembra izmenično zaprta priključka Kranj – vzhod in Brnik v smeri Ljubljane. Obvoz bo v navedeni smeri urejen izmenično prek priključkov Brnik in Kranj – vzhod, ki sta med seboj oddaljena približno tri kilometre.

 

Na omenjenih odsekih bodo lokalno sanirali poškodovana mesta, preplastili voziščne konstrukcije z obrabnozaporno plastjo, zarisali nove talne označbe, na nevarnih mestih pa postavili tudi novo varovalno ograjo.

 

Na podvozu Šenčur načrtujejo še zamenjavo hidroizolacije, na ostalih premostitvenih objektih pa druga manjša sanacijska dela. Na priključku Kranj – vzhod v smeri Ljubljane bodo na izvoznem kraku, na stičišču z regionalno cesto Šenčur-Kranj, uredilI dodatni pas za zavijanje v levo smer, proti Kranju.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...