Na Cicibančkov veleslalom ali na karneval

CicibanckovVSL

Na Cicibančkov veleslalom ali na karneval

Zmajev karneval v Ljubljani

Velikega pustovanja in povork ne bo samo v Cerknici in na Ptuju, tudi v Ljubljani bo letos Zmajev karneval. Organizatorji pričakujejo laufarje, morostarje, orače … otroci ljubljanskih osnovnih šol pa so letos pripravili posebne maske na temo Emone. Letos namreč praznujemo 2000 let Emone.

 

Pustna povorka se bo začela ob 11. uri na Bregu-Novem trgu, program pa bo po povorki pester do kar 15. ure na Kongresnem trgu. Za najboljše, najlepše in najbolj zanimive maske so pripravili tudi nagrade, sladek paket pa čaka najbolj simpatično maškaro tudi na Radiu Ekspres. Pošljite nam fotografijo, več pa tukaj.

 

Cicibančkov veleslalom

Nedeljo lahko preživite z nami v Kranjski Gori, kjer bo potekal Cicibančkov veleslalom. Na njem so zmagovali takšni asi, kot so Rok Petrović, Mateja Svet in Jure Košir. 39. Cicibančkov veleslalom bo v nedelju na smučišču Brsnina.

 

Gojko Zalokar iz Timinga Ljubljana, ki organizira tekmovanje, pojasnjuje, da je dogodek predvsem priložnost, da se otroci seznanijo s smučarijo, z veleslalomom. Tomaž se spomni, da je tudi sam nekoč tekmoval na njem, ko je tekmovalo tudi do 500 otrok, zdaj pa le še okoli 100. Celoten pogovor o dogodku lahko poslušate na spodnjem posnetku.

 

(Foto: Timing Ljubljana)

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...