Modna hiša v Ljubljani z novim lastnikom

Modna hia

Modna hiša v Ljubljani z novim lastnikom

Družba Union hoteli je z marcem postala nov lastnik tekstilne trgovine Modna hiša na Nazorjevi ulici v Ljubljani. Več let zapuščena, a nekdaj ugledna tekstilna trgovina na elitni lokaciji bo v naslednjih letih prizorišče raznolikih dogodkov. Sčasoma naj bi tam odprli nov hotel.

 

“Z nakupom Modne hiše sledimo strategiji zaokrožitve med seboj že povezanih stavb in obvladovanja nepremičninskega kompleksa, fizično povezanega z Grand hotelom Union,” je v sporočilu za javnost zapisal glavni direktor Tomislav Čeh. “Naš cilj je sledenje sodobnim trendom na področju dogodkov in hotelirstva ter prilagajanje novim segmentom gostov na obeh področjih.”

 

Veseli so tudi, da bo nekdaj zelo priljubljena Modna hiša zopet oživela v drugačni obliki in združevala kreativnost in druženje. V prostorih bodo tako pripravljali različne dogodke, za dva prostora v pritličju hiše pa še iščejo prave ideje glede namembnosti. “Prostor smo očistili, spraznili in že pričeli z ogledi za oddajo v namen poslovno-družabnih dogodkov,” je povedal Čeh.

 

Dolgoročen plan v družbi je postavitev novega hotela, pri čemer je med glavnimi prednostmi učinkovito izkoriščanje sinergij v smislu celotnega operativnega vodenja hotelov.

 

Ljubljanska Modna hiša je delovala pod okriljem Modiane iz sistema Mercator, vrata pa je zaprla pred petimi leti. Kot je lani poročal časnik Delo, jo je Mercator začel prodajati šele leta 2014, tudi zaradi dolgotrajnega denacionalizacijskega postopka. Mercator je Modiano lani prodal novemu strateškemu partnerju, podjetju Montecristo SL, vendar so nepremičnine ostale v Mercatorjevi lasti.

 

Foto: Delo

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...