Množični pohod Božičkov v Tivoliju

Množični pohod Božičkov v Tivoliju

V ljubljanskem parku Tivoli se bo danes zvečer 600 pohodnikov in tekačev z božičkovimi kapami udeležilo 13. Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov. Zbrana sredstva bodo namenili Rdečim noskom klovnom zdravnikom.

 

Dobrodelni tek in pohod Božičkov poteka v sodelovanju s Tekaškim forumom in partnerji že 13 let zapored, vsakič z namenom teka in dobrodelnosti, ki gresta z roko v roki, so organizatorji zapisali na spletni strani tek Božičkov. Dodali so, da je udeležencev vsako leto več. Udeleženci se lahko udeležijo dva kilometra dolgega nočnega pohoda po parku z lučkami. Za tekače pa organizatorji pripravljajo šest- in 12-kilometrski tek čez Rožnik.

 

Prijavilo se je že 600 udeležencev. Prijave pa bodo možne tudi ob prevzemu štartnih številk in božičnih kapic. Organizatorji pričakujejo veliko gnečo in opozarjajo, naj udeleženci s prihodom ne odlašajo do zadnje minute. Prijavnina za posameznika znaša sedem evrov. Za skupine in družine z otroki pa pet evrov po osebi.

 

Za dobro vzdušje na prireditvi bo poskrbel Pihalni orkester papirnice Vevče, pohodnike in tekače pa bodo spodbujali Rdeči noski klovni zdravniki ter Božiček. Organizatorji bodo poskrbeli tudi za toplo malico, čaj in piškote. Poudarili so, da gre za netekmovalni tek in pohod, ki je namenjen tudi promociji rekreacije v zimskem obdobju.

 

Več o 13. Božičkovem teku v Tivoliju si preberite tukaj.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...