Michael Jackson

michael jackson 1

Michael Jackson

V petek je posthumno postavil nov rekord najbolje prodajanega albuma vseh časov v ZDA. Njegova plošča Thriller je postala prva, ki so jo v ZDA prodali v več kot 30 milijonih izvodov, postala je 30-krat platinasta, kar pomeni, da jo ima v svoji domači zbirki približno vsak deseti Američan. Danes zato v 6 zvezdniških ob 6h kralj popa!

 

Thriller je izšel leta 1982. Kralj popa je tedaj izkoristil pravkar nastalo glasbeno televizijo MTV, na kateri je svojo glasbo predstavljal s pomočjo videospotov in koncertov. Plošča je obrodila več uspešnic, poleg naslovne skladbe med drugim še Beat It, Billie Jean in Wanne Be Startin’ Somethin’. Za podelitev grammyjev si je prislužil 12 nominacij, dobil jih je osem.

 

Združenje ameriške diskografske industrije (RIAA) je platinaste plošče začelo “šteti” leta 1976. Sistem Nielsen Music pa je prodajo glasbe v ZDA začel sistematično beležiti leta 1991. Od takrat je rekord za najhitreje prodajano ploščo postavila britanska pevka Adele, ki je v manj kot mesecu od izida letošnjega albuma 25 prodala več kot pet milijonov izvodov.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...