Melania ni prišla

Melania Trump

Melania ni prišla

Bodoča prva dama ZDA Melania Trump se v torek ni udeležila gala sprejema v njeno čast, ki ga je organizirala Mednarodna organizacija pobratenih mest (Sister Cities International) v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom, vendar je bila, kot je sporočila, za dogodek, ki se ga je udeležilo več kot 400 povabljenih, hvaležna.

 

“Zelo smo ponosni, da lahko kot največja in najstarejša slovenska organizacija v Ameriki podpremo ta dogodek v čast prve Slovenke v Beli hiši. Volitve včasih delijo ljudi, vendar Slovenci v Ameriki razumemo, da moramo stopiti skupaj, ker so naši predniki prišli iz težavnih razmer, da živijo v svobodi. Zelo smo ponosni,” je zatrdil predsednik KSKJ Rudolph Krasovec, ki je finančno podprla sprejem.

 

Melania Trump bo na inavguracijske slovesnosti v Washington iz New Yorka prišla šele v četrtek, kmalu pa se bo vrnila domov, saj namerava ostati v New Yorku do konca šolskega leta njenega sina Barrona. “Nekateri mislimo, da je občudovanja vredno, ker postavlja družino na prvo mesto. Ona ni bila izvoljena, ampak je bil izvoljen njen mož. Slovenci vemo, kako pomembna je družina, in nanjo sem s tega vidika zelo ponosen,” je menil Krasovec.

 

Sprejem je potekal na sedežu Organizacije ameriških držav (OAS) blizu Bele hiše. Prisotne je z video sporočilom pozdravil župan Sevnice Srečko Ocvirk, veleposlanik Cerar je govoril o Sloveniji, brata Frank in Darryl Valencic iz okolice Pittsburgha, ki že od mladih nog igrata po številnih prireditvah v ZDA, lani novembra pa sta prejela nagrado na vsakoletni prireditvi Dvorane slavnih Polke v Clevelandu, pa sta poskrbela za gibanje v ritmu harmonike.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...