Medvedek Pu dobil prijatelja

medvedek-pu1

Medvedek Pu dobil prijatelja

Letos mineva 90. let od izida prve zbirke dogodivščin medveda Puja pisatelja Alana Alexandra Milneja. Ob jubileju bo izšla nova knjigica, v kateri pa se bo Puju in zvesti druščini pridružil še Pingvin. Brian Sibley se je za novi lik odločil na podlagi fotografije, na kateri se Milnejev sin Christopher Robin igra s plišastim medvedkom in pingvinom.

 

Sibley je eden od štirih avtorjev, ki so jih povabili k pisanju zgodb za novo avtorizirano zbirko dogodivščin o medvedku Puju. Avtorju se je na podlagi fotografije zdelo verjetno, da bi se Pu lahko v Stoletnem gozdu v zimskem času družil s Pingvinom, če sta med njegovimi prijatelji že tiger in kenguru. Tako je za projekt prispeval zgodbo Winter (Zima).

 

V zbirki z angleškim naslovom The Best Bear In All the World bodo poleg Sibleyjeve zgodbe oktobra izšla še dela Paula Brighta, Kate Saunders in Jeanne Willis. Ilustrator Burgess je povedal, da se je pri risanju prigod navdihoval pri delu ilustratorja Ernesta Howarda Sheparda, ki je ilustriral Milnejeva dela. Želi si, da bi Pingvin nastopil še v kateri zgodbi o Puju.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...