Marko Juhant odgovarjal na vprašanja staršev

marko juhant 2

Marko Juhant odgovarjal na vprašanja staršev

Vsak drugi torek v mesecu v studiu Radia Ekspres gostimo priznanega pedagoga Marka Juhanta, ki odgovarja na vaša vprašanja o vzgoji, odraščanju, igri in drugih vprašanjih, povezanih z otroki in družino. Če ste zamudili pogovor z njim, lahko odgovorom prisluhnete spodaj.

 

Nekateri otroci se zanimajo za vse, nekateri za nič. A priznani pedagog pravi, da je včasih tekanje po igrišču s prijatelji boljše kot pa obiskovanje tečaja nemščine, karateja ali druge vodene dejavnosti. Zakaj?

 

 

Nekateri otroci se radi hitro premislijo. Enkrat bi obiskovali plesne vaje, enkrat likovni tečaj, za tem spet nekaj drugega. Kako dolgo naj starši vztrajajo?

 

 

Brigita je tudi mama in se je spomnila staršev, ki so imeli težave tudi pri dopovedovanju otrokom, kdaj spat in kdaj zaključiti igro. Kako naj starši vzpostavijo red na tem področju?

 

 

Nekateri otroci se zanimajo za preveč, nekateri za nobeno reč, nekateri predvsem ne marajo športa. Kaj svetovati takšnim?

 

 

Poslušalka je izpostavila željo svoje šestletne hčerke, ki si že dve leti močno želi ponija. Naj starši sledijo njenim željam, kdaj je čas za prvo domačo žival, sploh pa za konja?

 

 

Je učenje tujih jezikov v vrtcu smiselno ali ne? Marko Juhant pravi, da ima to lahko prednosti, lahko pa povzroči tudi nepopravljivo škodo. Zakaj?

 

 

Kaj pa če petošolcu, šestošolcu predlagamo, da bi se učil še enega tujega jezika, on pa pravi, da ne, ker bo potem pozabil prvi tuji jezik?

 

 

Poslušalka Helena je mama triletnega sina, ki je včasih enostavno noče ubogati. Počne reči, ki mu jih je prepovedala, in jih počne še naprej, ne glede na ukrepe. Kaj naj stori?

 

 

Bi lahko porednega otroka, ki ne uboga in ne uboga, kaznovali?

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...