Maraaya v finalu!

IMG_8640_EV
_AP52028

Maraaya v finalu!

Slovenski izbranec letošnjega evrovizijskega tekmovanja duet Maraaya se je s pesmijo Here For You uvrstil v finale tekmovanja za pesem Evrovizije. Juhej!

 

Marsikdo se še vedno obregne ob slušalke, Britanci so denimo komentirali “ta dva vas vsekakor lahko slišita”, ampak večina je prepričana, da gre za dobro tržno potezo.

 

V finalu bosta slovenska predstavnika nastopila kot prva. Stavnice zmago napovedujejo Švedski, velik uspeh tudi Rusiji, Sloveniji pa uvrstitev med prvih deset. Držimo pesti!

 

Na drugem predizboru za 60. pesem Evrovizije na Dunaju so se v sobotni finale uvrstili še predstavniki: Litve, Poljske, Švedske, Norveške, Črne gore, Cipra, Azerbajdžana, Latvije in Izraela, na prvem predizboru pa so napredovale naslednje države: Albanija, Armenija, Rusija, Romunija, Madžarska, Grčija, Estonija, Gruzija, Srbija in Belgija. V finalu bodo poleg izbrancev obeh predizborov nastopili predstavniki velikih pet, ki največ prispevajo v evrovizijski proračun – Velika Britanija, Francija, Italija, Španija in Nemčija -, lanskoletna zmagovalka Avstrija ter Avstralija, ki na tekmovanju za pesem Evrovizije letos sodeluje prvič.

Avdio

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...