Tudi mame tekmujejo na igrah v Riu

SALUKVADZE-Nina
Mary Hanna

Tudi mame tekmujejo na igrah v Riu

Prav ste prebrali, na tokratnih olimpijskih igrah tekmuje kar nekaj mam in celo babica. Čeprav velja, da je povratek v profesionalen šport po porodu težek, v Riu mnoge tekmovalke pa tudi tekmovalci dokazujejo, da so vrhunski rezultati možni tudi kljub starševskim obveznostim. Na igrah prvič nastopata mama in sin ter celo ena babica.

 

Veliko mam je med strelkami, kjer za Gruzijo nastopata tudi 47-letna Gruzijka Nino Salukvadze in njen 18-letni sin Cotne Mačavariani.

 

Američani imajo v olimpijske moštvu deset mamic, tudi olimpijsko prvakinjo iz Londona, 28-letno plavalko Dano Vollmer, ki se bo iz Ria vrnila z bronom v disciplini 100 metrov delfin.

 

Naslov iz Londona brani tudi tekmovalka v skoku v daljino Brittney Reese, ki ima tri otroke.

 

Poglavje zase je tekmovalka v dresurnem jahanju, Avstralka Mary Hanna. Ta je z 61 leti najstarejša olimpijka v zgodovini svoje države, je pa tudi dvakratna mama in trikratna babica.

 

Tudi v slovenski izbrani vrsti je veliko staršev, za svojega atija je navijala tudi Nola, hčerka srebrnega Petra Kauzerja, sin Talin spremlja jadralca Vasilija Žbogarja, sin Adam bo navijal za kajakašico Špelo Ponomarenko Janić, kanuista Benjamina Savška pa sta bržkone podpirala tudi njegova Arne in Anaja.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...