Malamiska@ ne pride v poštev!

Mail

Malamiska@ ne pride v poštev!

“Če s službo niste zadovoljni, poiščite drugo,” svetuje jutranji voditelj Tomaž Okorn, ki je očitno s svojo službo kar zadovoljen. Bi sicer vstajal iz dneva v dan že pred četrto zjutraj?

 

No, Tomaž je jutranji človek in mu takšni pogoji ustrezajo. Da bi tudi vi našli res primerne pogoje zase, pazite, kako se ponujate. Mnogi namreč pogorijo že pri prvi oviri, torej pri spisanem življenjepisu. Kje so napake?

 

“Opažamo, da so najbolj pogoste napake neprilagojen CV glede na podjetje in razpisano delovno mesto. Druga napaka je neoblikovana in neurejena vsebina. Dolžina naj bi bila nekje 2 do 3 A4 lista, kandidati pa naj bodo pozorni tudi na primerne kontaktne podatke,” svetuje Gregor Mesarič iz portala mojazaposlitev.si. (torej malamiska81 ne pride v poštev pri iskanju resne zaposlitve…)

 

V življenjepis ne sodi niti veroizpoved, koliko otrok ima kandidat, še poudari Gregor Mesarič.

 

Tomaž se sicer pri tem razburi, saj naj bi najnovejše raziskave pokazale, da so delavci z vsaj dvema otrokoma bolj produktivni, kot tisti, ki imajo le enega ali celo nobenega… Šalo na stran; za svoj življenjepis se velja potruditi, morda je ravno on vaša “karta” za lepšo prihodnost…

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...