LPP ukinja nekatere linije

LPP

LPP ukinja nekatere linije

Na LPP-ju z novim šolskim letom spreminjajo potek in naziv linij 12, 13 in 24. Obenem uvajajo novo linijo 26 ter ukinjajo liniji 28 in 29. Kot so zapisali na LPP, bo na liniji 26 kmalu zaživela še nova storitev prevozov na klic, s katero želijo pri prevozniku izboljšati prometno povezavo odročnih mestnih področij.

 

Linijo 12 bo na podlagi pobud potnikov podaljšali do Dragomlja. Na liniji bodo uvedena nova postajališča, in sicer Šentjakob, Podgorica, OŠ Dragomelj, po drugi strani pa bodo ukinili postajališča Zadobrova, Novo Polje, Polje-kolodvor, Cesta na Vevče in obračališče Vevče.

 

Obstoječa linija 13 Center Stožice P+R-Sostro bo skrajšana do Bežigrada oz. obračališča Železna cesta. Ukinjen del pa bo nadomestila spremenjena (po novem podaljšana) linija 24. Uvedli bodo postajališče Železna cesta, ukinjena pa bodo postajališča Kržičeva, Gasilska brigada, Kardeljeva ploščad, Božičeva, Center Stožice P+R.

 

Spremenjena linija 24 bo pokrivala naselja Stožice, Žale, Bizovik, del Sostra, Vevč in nakupovalno središče BTC. Razlog za spremembo linije 24 je v ukinitvi linij 28 in 29, ki ju bo delno nadomestila novo uvedena linija 26. Ob sobotah in nedeljah bo imela linija 24 skrajšano traso. Oznaka te linije bo 24V, vozila pa bo na relaciji Vevče-BTC Atlantis, še piše na spletni strani LPP.

 

Zaradi preusmeritve linije 24 bodo ukinili liniji 28 in 29 ter ju združili v novo linijo 26. Ta bo obratovala na trasi Mali Lipoglav-Tuji Grm. Na liniji 26 bo LPP uvedel tudi novo storitev prevoz na klic z električnimi osebnimi vozili eURBAN, ki jih bodo morali potniki naročiti vnaprej. Kdaj točno bodo ti prevozi zaživeli, še ni jasno, na LPP pa obljubljajo, da kmalu.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...