Požar najverjetneje ni bil podtaknjen

LPP

Požar najverjetneje ni bil podtaknjen

LPP Celovška – Petkov požar v delavnici Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) po dosedanjih ugotovitvah kriminalistov PU Ljubljana in Nacionalnega forenzičnega laboratorija naj ne bi bil podtaknjen. Razvil se je na zadnjem delu avtobusa Mercedes Benz, kjer sta se nahajala akumulatorja in grelec, vzrok zanj je najverjetneje tehnične narave.

 

Pri ogledu so odvzeli električne dele, ki jih bodo še naknadno pregledali in analizirali v kriminalističnem laboratoriju. Ogled kraja požara v garažah javnega podjetja LPP ob Celovški cesti je sicer potekal do poznih večernih ur.

 

Pri gašenju požara po njihovih navedbah ni bil nihče poškodovan, prav tako ni bil poškodovan nihče od delavcev mehanične delavnice. Je pa na avtobusih in na objektu nastalo za okoli pol milijona evrov materialne škode.

 

Ljubljanske policiste so o požaru v garažah LPP obvestili v petek nekaj čez 13. uro. Že v petek so poročali, da je v delavnici zagorel električni avtobus, požar pa se je nato razširil na stavbo in še dva avtobusa.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...