Lovec na zaklade molči

zaklad

Lovec na zaklade molči

Precej filmsko zveni, pa vendar je res. “Lovec na zaklade” Tommy Thompson iz Ohia že dve leti sedi v priporu v Columbusu, ker vztrajno zavrača zahtevo sodnika, da pove, kam je skril zaklad, ki ga je pred skoraj 30 leti dvignil z dna Atlantskega oceana pri obali Južne Karoline.

 

Takrat ga je 160 vlagateljev v operacijo dviga za okrog 400 milijonov dolarjev zlata s potopljenega parnika Central America obtožilo, da jih je povlekel za nos in pobral zlato ter ga nekam skril. Ladja se je potopila v orkanu leta 1857, pri čemer je umrlo 425 ljudi. Thompson, ki je po izobrazbi inženir, je izdelal podmornico z imenom “Nemo” ter z njo 2,4 kilometra pod površino oceana odkril razbitino in zlato.

 

Z zlatimi palicami in kovanci, ki jih je Nemo spravil na površje je našel vlagatelje za rešitev preostalega zlata in vlagatelji trdijo, da je zlato pobral in pobegnil. Šele leta 2012 je zvezni sodnik izdal nalog za njegovo aretacijo in začel se je lov, ki je trajal do januarja 2015. Preiskovalci so mu prišli na sled na Floridi, kjer je živel s svojim dekletom, vendar so odkrili le papirnate ovoje za svežnje bankovcev po 10.000 dolarjev.

 

Na koncu so ga izsledili s pomočjo nadzora nad dekletom, ki se je prijavila v drag hotel v West Palm Beachu. Po aretaciji je sprva privolil, da razkrije lokacijo preostanka zaklada nekje v Belizeju, vendar si je potem premislil in še vedno molči. Ta molk je zelo drag, saj mu je sodnik za vsak dan odmeril kazen 1000 dolarjev.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...