Redarji spet na tapeti

ljubljana
ljubljanski-grad-ljubljana
ljubljana

Redarji spet na tapeti

Na prvi četrtek v januarju smo po tradiciji gostili ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je v živo odgovarjal na vaša vprašanja o Ljubljani. Če ste pogovoru z njim zamudili, lahko njegovim odgovorom prisluhnete spodaj.

 

 

Prejeli smo več vprašanj v povezavi z nepravilnim parkiranjem in delom redarjev. Med njimi je bilo tudi tole o ureditvi Avšičeve ceste v Novih Jaršah, kjer poslušalka redarje pogreša. Kaj pravi župan?

 

 

Poklicala nas je tudi ga. Strah. Zmotilo jo je, da so jo redarji kaznovali pred lastnim domom na Ulici Staneta Severja, kjer več kot 40 let parkiranje ni bilo nikoli težava. Zanimalo jo je, zakaj se je to kar naenkrat spremenilo.

 

 

Podobno težavo kot ga. Strah ima tudi poslušalec Mark, ki pravi, da je nekoč imel dovolilnico za parkiranje v Ljubljani. Pravi, da je v stanovanju, ki ga oddaja, prišel odčitat samo števec, medtem pa že dobil kazen. Župan pravi, da izjem žal ne more biti.

 

 

Pisala nam je poslušalka Danijela, ki jo je zanimalo, kdaj bo urejen Mostec. Kaj točno je mislila s tem, nismo uspeli razbrati iz sporočila, župan pa je vseeno pojasnil, kje sam vidi težavo na tem območju.

 

 

Poslušalka Megi stanuje na Glincah, zanimalo pa jo je, kdaj se bodo nadaljevala dela na Cesti Andreja Bitenca. Župan pravi, da bodo tudi tam kmalu hodili po gradbišču. Več na posnetku.

 

 

Poklicala nas je Andreja, ki stanuje v Sardinji vasi in ima tri šoloobvezne otroke. Pravi, da je cesta ob avtobusni postaji zelo nepregledna, zato jo je zanimalo, ali bi lahko tam postavili cestne ovire in tako nekoliko omejili hitrost.

 

 

Natašo z Rojčeve v Mostah je zanimalo, ali in, če da, kdaj bodo uredili ootroško igrišče, ki je precej zanemarjeno in precej staro.

 

 

David je v e-pošti zapisal: “Zakaj se taksi ne sme voziti po Slovenski cesti med Ajdovščino in Kongresnim trgom, kljub temu da plačujemo občinsko vinjeto? Veljala naj bi za center in uporabo rumenega pasa in taksi postajališč?”

 

 

Poslušalka pravi, da so na Metoda Mikuža lepo uredili klančino za invalide, zanimalo pa jo je, ali bodo morda omogočili invalidom tudi dostop do Soče.

 

 

Poslušalca Andreja je zanimalo, kdaj bo urejeno otroško igrišče v parku Kodeljevo. Župan napoveduje takole:

 

 

Prejeli smo predlog, da bi postajališče Bicikelj uredili tudi pri koseški tržnici. Kaj pravi nanj župan Zoran Janković?

 

 

Eno od vprašanj je bilo tudi takšno “Ali je predvidena kakšna ureditev pločnika od križišča s Cesto 27. aprila proti gostilni Čad. Situacija je tam za peščce zelo nevarna.” Odgovoru prisluhnite:

 

 

Na vprašanje Maje o tem, kdaj bo prepovedano individualno kurjenje na trda goriva na območju celotne Ljubljane, župan odgovarja takole:

 

 

Župan bo v studiu Radia Ekspres znova, predvidoma 2. februarja med 8. in 9. uro.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...