Dogodki v Ljubljani

bicikelj

Dogodki v Ljubljani

Ljubljana vstopa v osmi mesec zelenega prestolovanja Evropi in v ospredje postavlja trajnostni turizem. Poleg številnih zelenih sprememb, ki so jih v zadnjih letih uvedli v Ljubljani, so kot odločilen ukrep za razvoj trajnostnih turističnih vsebin na ljubljanski občini izpostavili mestno središče, ki je namenjeno le pešcem in kolesarjem.

 

Brezplačni program na informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo bo tokrat koordiniral Turizem Ljubljana. Že danes bodo v informacijski točki skozi zgodbo o varuhu zakladov predstavili Krajinski park Ljubljansko barje in dediščino kolišč.

 

V sredo bodo lahko obiskovalci okušali lokalno ljubljansko kulinariko z Okusi Ljubljane in se udeležili brezplačnega vodenega ogleda Vsi zakladi parka Tivoli, ki ga bo Turizem Ljubljana ponovno organiziral v nedeljo ter 25. avgusta.

 

V četrtek bo Botanični vrt Univerze v Ljubljani predstavil naravoslovno učno pot Fleishmannovega rebrinca, v nedeljo pa bodo lahko obiskovalci podrobneje spoznali Čebeljo pot in ostala zelena vodstva Turizma Ljubljana.

 

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije bo v sredo in 25. avgusta predstavila kolesarski portal Gremo na pot, Turizem Ljubljana pa bo, prav tako 25. avgusta, predstavil še aktivna kolesarska doživetja.

 

Dolgčas ne bo niti najmlajšim, saj bo Mestna knjižnica Ljubljana avgusta večkrat organizirala pripovedovanje pravljice O škratu, ki ni hotel na počitnice.

 

Ljubljana sicer zadnje čase na področju turizma žanje zavidljive rezultate. Zadnji dve leti je število nočitev v prestolnici preseglo milijon, na dobri poti pa so tudi letos. Pred dobrim mesecem je prejela tudi nagrado zlato jabolko, ki jo primerjajo s turističnim oskarjem.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...