Letošnji ljubljanski maraton rekorden!

Letošnji ljubljanski maraton rekorden!

V soboto, 27. in nedeljo, 28. oktobra 2018 je v Ljubljani potekal Volkswagen 23. Ljubljanski maraton, največja vsakoletna mednarodna športna prireditev v mestu.

 

Prvi dan so tekli otroci v sklopu Lumpi teka  za predšolske otroke, izvedeni so bili promocijski in šolski teki za osnovnošolce, šolski maraton za dijake ter FUN tek, drugi dan (v nedeljo) pa je sledil še tek na 10 kilometrov ter polmaraton in maraton.

 

Največji slovenski tekaški praznik je postregel z izjemnim tekom v moški konkurenci. Za to je poskrbel tudi Etiopijec Sisay Lemma Kasaye, ki je z 2:04:58 postavil rekord ljubljanskega maratona. Njegov uspeh je dopolnila Kenijka Visiline Jepkesho (2:22:58), ki je v ženski konkurenci prav tako postavila rekord proge.

 

Najboljša slovenska maratonca sta postala Matic Modic in Barbara Trunkelj. Državna prvaka v polmaratonu sta Rok Puhar in Neja Kršinar, na deset kilometrov je med moškimi slavil Jan Kokalj, med ženskami pa še četrtič Maruša Mišmaš.

 

Največje vsakoletne mednarodne športne prireditve v Ljubljani se vsako leto udeleži več kot 23.000 tekačev in tekačic. Od tega se šolskih tekov udeleži skoraj 8 tisoč mladih, na 10-kilometrsko progo se poda 6 tisoč tekačic in tekačev, s polmaratonom in maratonom pa se je spopada več kot 9 tisoč tekačev in tekačic. Udeleženci se lahko na start brezplačno pripeljejo z mestnimi avtobusi ali brezplačno parkirajo na vseh P+R parkiriščih. Za Ljubljanski maraton mestna občina Ljubljana namenja 200.000 evrov letno.

 

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...