Letos že 58. pohod – Pot ob žici

tek s psom
Pot ob ici 1
Pot ob ici

Letos že 58. pohod – Pot ob žici

S pohodom po poti okoli Ljubljane za vrtce se bo 8. maja začel pohod po Poti ob žici. Dan pozneje se bodo pohoda udeležili osnovno- in srednješolci, 10. maja pa sledijo teki trojk ter rekreativna pohoda. Organizatorji letos pričakujejo od 32.000 do 35.000 udeležencev.

 

Tomaž se je pogovarjal s predstavnikom organizatorjev Gojkom Zalokarjem. Vprašal ga je tudi o novih kategorijah, mešanih trojkah, v katerih sta en ali dva člana trojke psa. Novico so napovedali 1. aprila. In da, šlo je za prvoaprilsko šalo. Zaenkrat se držijo le mešanih trojk glede na spol.

 

Od 35 kilometrske proge, kolikor je dolga Pot ob žici, je bilo zaradi žledoloma kritičnih 12 kilometrov.  Progo so očistili, zato teka čez ovire ne bo ;), kje pa je žled naredil največ škode, lahko izveste na posnetku spodaj.

 

Športno rekreativna prireditev, ki jo organizirata ljubljanska občina in Timing Ljubljana, poteka po 35 km dolgem obroču okoli Ljubljane v spomin na osvoboditev slovenske prestolnice, ki jo je med 2. svetovno vojno obdajala žična ograja italijanskih in nemških okupatorjev. Prvi pohod so organizirali leta 1957.

 

Več o dogodku najdete tukaj: http://remote.timingljubljana.si/pohod/default.aspx

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...