Lennonovo pismo

john-lennon

Lennonovo pismo

Anonimni britanski kupec stare vinilke je v njenem ovitku odkril pismo, ki ga je nekdanji Beatle John Lennon nameraval poslati angleški kraljici. V njem je zapisal, zakaj se odreka častnemu odlikovanju MBE, redu britanskega imperija. Poznavalci menijo, da Lennon pisma ni poslal, ker se mu je razlilo črnilo. Pismo je danes ocenjeno na 60.000 funtov.

 

Anonimni lastnik je pismo odkril v plošči, ki jo je kupil na razprodaji pred 20 leti, najdbo pa je obelodanil na prireditvi, posvečeni Beatlom v Liverpoolu. Po mnenju nekaterih strokovnjakov gre za osnutek pisma, ki ga je Lennon poslal britanski kraljici leta 1969 in ga hranijo v kraljevem arhivu.

 

Lennon je odklonil odlikovanje v znak protesta, saj se ni strinjal z vpletanjem Velike Britanije v državljanske vojne, kot sta bili vietnamska in nigerijska, ter, kot se je pošalil, zaradi padca njegove skladbe Cold Turkey z glasbene lestvice.

 

Lennon je sicer odlikovanje sprejel skupaj z ostalimi člani skupine The Beatles leta 1965, a jo je pozneje, leta 1969 zavrnil.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...