Lani zalotili enega opitega

Smu?ar padel

Lani zalotili enega opitega

Na naših smučiščih je stanje takšno, kot na naših cestah; precej divjanja je,” ugotavlja naš jutranji voditelj Tomaž Okorn, sicer tudi licencirani učitelj smučanja. “Včasih koga opazujem s sedežnice in si mislim, da je nor ali pa pijan.

 

Zadnja leta imajo sicer za boljši red več pristojnosti redarji na smučiščih, ki se jim občasno pridružijo tudi policisti. Alojz Sladič, višji policijski inšpektor meni, da so slovenska smučišča vseeno varna. “Število nesreč, ki jih policisti obravnavajo na smučiščih ne narašča. V lanskem letu je bilo the nesreč okrog 40. Gre za nesreče s hudimi telesnimi nesrečami.

 

Med kršitve smučarjev, za katere je predpisana kazen od 200 do 600 evrov, sodi tudi smučanje pod vplivom alkohola. “Kljub kar velikemu številu preizkušenih smučarjev z alkotestom je bila ugotovljena le ena kršitev. Le en smučar je torej smučal pod vplivom alkohola,” pravi policijski inšpektor Sladič.

 

Tomaž pri tem dodaja, da težava seveda niso le smučarji, ki vozijo pod vplivom alkohola, pač pa tudi tisti, ki gredo radi izven urejenih prog, saj s tem res izzivajo nesrečo.

 

Na začetku smučarske sezone torej še enkrat opozorilo slednjim! Pa ne le zaradi predpisanih kazni, pač pa predvsem zaradi lastne varnosti. Upoštevajte pravila!

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...