Lajevec je spet tu!

Primo Peterka

Lajevec je spet tu!

“Vrača se komentator, ki je bil svoje čase skoraj tako zvest spremljevalec Primoža Peterke, kot njegova žena Renata,” pravi jutranji voditelj, Tomaž Okorn.

 

“Primož Peterka in njegovih 15 zmag. Jaz sem bil ves čas zraven,” ponosno pove Tom Lajevec. Pozna ga širša publika, saj je takrat malodane vsa Slovenija trepetala za Primoža. Ta konec tedna se vrača pred mikrofon, in sicer na Planet TV. Skupaj z Otom Giacomellijem bo komentiral skoke iz Kuusama. “Nekateri kolegi me sicer svarijo, naj si EMŠO pogledam,” prizna 73-letni Lajevec, ki je že 10 let upokojen.

 

Njegovi spomini na nacionalko so lepi. Dobra družba, ki je znala  tudi kaj spiti. “Ja, včasih smo grozno radi ne le enega, pač pa 6 piv spit,” pravi Lajevec. Hkrati poudari, da opit ni komentiral niti ene tekme. “Morda je bilo le malo utrujenosti naslednji dan.”

 

O naslednikih večinoma nima najboljšega mnenja, pravi, da bi jim bilo treba ušesa naviti. “Potrebno bi jim bilo povedati, da uporabljamo dvojino. Ali pa naj gredo v Beograd delat,” meni Lajevec, ki mu gre naživce tudi to, da komentatorji “govorijo izključno to, kar gledalci že tako ali tako vidijo na zaslonih”.

 

Še najmanj pa legenda slovenskega športnega komentatorstva prenaša tiste naslednike, ki pred mikrofonom kričijo. “Še dobro, da je formule za letos konec,” pri tem meni naš Tomaž. In izraža še željo, da bo Lajevec komentiral čim več novih zmag naših orlov.

 

Foto: facebook

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...