Kulinarični vodič po osrednji Sloveniji

ganci

Kulinarični vodič po osrednji Sloveniji

Ste vedeli, da obstaja več kot 80 jedi z geografskim poreklom osrednje Slovenije? Zbrali so jih v posebnem kulinaričnem vodiču, katerega avtor je dr. Janez Bogataj. »Vodič je sestavljen po posameznih občinah in za vsako občino smo določili najbolj značilne, nosilne, razpoznavne jedi,« pojasnjuje Bogataj.

 

Priznani mojster je kritičen do »kulinaričnega znanja« Slovencev. »Slovenci smo kulinarično nepismeni. To velja za vse prebivalce Slovenije. Kulinarike še vedno ne poznamo, tako da bo ta vodič ena velika učna ura tudi za domačine.«

 

Leteči reporter Grega, ki ga zanima ta kulinarični vodič, sprašuje še o tipično ljubljanskih jedeh. »Ljubljanske skutne palačinke. Ljubljanski štrukelj, Vodnikova solata. Eno sorodnico kranjske klobase imamo tudi – trzinsko klobaso. Pa pražen krompir, štruklje in torto Ljubljana,« našteva dr. Bogataj.

 

Kulinarični vodič z naslovom »Okusi Osrednje Slovenije – na sredini mize« vsebuje več kot 80 jedi z geografskim poreklom. Vsaka občina območja se predstavi z najbolj tipičnimi jedmi za svoje območje, ki jih spremlja zgodba, navedeni pa so tudi izbrani gostinski ponudniki.

 

Vsaka jed je predstavljena z izredno kakovostnimi fotografijami. Ob tem lahko v vodiču najdete tudi vse osrednje kulinarične prireditve do pomladi naslednjega leta. Publikacija je izšla v slovenskem, angleškem, italijanskem in nemškem jeziku.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...