Krajani o ponovem odprtju Lipe

Lipa

Krajani o ponovem odprtju Lipe

Kot je znano, Klub Lipa v Spodnjih Pirničah, ki je bil zaradi tragedije, ki se je zgodila pred osmimi leti, do zdaj zaprt, spet obratuje. Okoliški prebivalci so na zboru krajanov prejšnji teden sicer glasovali proti temu, da bi bil lahko lokal odprt tudi ponoči, a lastnica Lipe Milena Zavašnik se je znašla po svoje in z neko pravno zvijačo za avgust prijavila več prireditev.

 

Zanimivo, zdaj je tako, da so v lokalu prireditve, na katerih se ne toči alkohol, na parkirišču pri Lipi pa zabave z alkoholom. Voditelj jutranjega programa Radia Ekspres, Tomaž Okorn komentira: »Saj to je bilo itak že včasih, mladi so zunaj spili liter vina, šli noter in pili vodo.«

Prve zabave v Lipi so bile prejšnji konec tedna; krajani naj bi bili ogorčeni, saj o teh prireditvah niso bili obveščeni. Ko jih je poklical Tomaž, neke negativne energije sicer ni bilo čutiti.

 

Marjan pravi, da so dobro spali. »Mislim, da bi bila oštarija lahko odprta, tako kot drugod. Glede nočnega življenja pa mislim, da je bilo včasih res preveč … ne bom rekel ravno hašišarjev, ampak saj veste, kako je z mladino. Vsesorte je bilo tu okrog.«

 

Na zboru krajanov so izpostavili predvsem negativne izkušnje z nočnim obratovanjem Lipe. Vendar – kot rečeno – to na končno odločitev ni imelo vpliva. Upati je le, da se kakšna takšna tragedija, kot pred osmimi leti, vendarle ne bo ponovila.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...