Koliko snega lahko pričakujemo v Ljubljani?

Kidanje snega

Koliko snega lahko pričakujemo v Ljubljani?

Zlovešče napovedi o snežnem neurju na severovzhodu ZDA se ta teden niso uresničile. Na srečo. Manj srečni so namreč zgodovinsko snežno neurje. A bonitetna hiša Moody’s je izračunala, da je gospodarstvo mesta New York zaradi napačne napovedi in zaradi ukrepov proti snežnemu viharju utrpelo okoli 200 milijonov dolarjev škode. Tudi župan New Yorka Bill de Blasio se mora braniti pred kritiki. Vendar poglejmo s pozitivne plati: Huje bi bilo, če se napovedi ne bi izkazale za pretirane in bi padavine pričakali nepripravljeni!

 

In kako bo s snežnimi padavinami med vikendom pri nas? To je preverila naša Nika: Na spodnjem posnetku napoved meteorologa Andreja Pečenka.

 

V petek dopoldne se bodo padavine krepile, deloma bo deževalo, deloma snežilo. Popoldne bo dež povsod v notranjosti države prešel v sneg. Zapihal bo severni veter,. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2.

V noči na soboto bodo padavine ponehale, zjutraj se bo delno zjasnilo. Popoldne se bo pooblačilo, ponovno se bodo začele pojavljati rahle padavine, v notranjosti države povečini kot rahel sneg. V nedeljo bo oblačno, ponekod bo občasno rahlo snežilo.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...