Komedija pod zvezdami

foto_Masa_Gojic_b

Komedija pod zvezdami

Ljubljanski grad bo gostil deseti festival Komedija pod zvezdami. Do 30. avgusta si bo mogoče ogledati štiri predstave, nocoj monokomedijo z Urošem Fürstom Jamski človek.

 

Otvoritvena predstava Jamski človek, ki je nastala v produkciji Gustav filma in Theatra Mogul, pod režijsko taktirko Nataše Barbare Gračner in Fürstovi izvedbi, prinaša komedijo o odnosih med spoloma. Od premierne uprizoritve leta 2002 si jo je ogledalo že več kot 170.000 Slovencev in z več kot 600 ponovitvami je postavila slovenski gledališki rekord.

 

V nedeljo zvečer si bo mogoče ogledati celovečerno stand-up komedijo Rojen v jugi. Komik Perica Jerković bo z dobro mero nostalgije spregovoril o starih in novih časih. Eden najprodornejših stand-up komikov zadnjih let bo v predstavi združil svoje najudarnejše šale, ki so se kalile na več kot 600 nastopih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini in Veliki Britaniji. Avtorski projekt Jerkovića je nastal v produkciji SiTi Teatra BTC.

 

V ponedeljek bo na sporedu komedija z Borisom Kobalom in Tinom Vodopivcem Staro za novo. Komika se v avtorskem projektu lotevata večne tematike sinergije mladih in starih, sprejemanja moderne tehnologije in soočanja s hitrim tempom življenja kot tudi aktualne teme – zapuščine ene generacije drugi.

 

Festival bo v torek sklenila monokomedija Polone Vetrih Pijem, ker sem pač žejna. Žlahtna komedijantka in dobitnica več nagrad bo predstavila zgodbe treh žensk, ki vsaka s svojim pogledom na svet, z napakami in težavami ter rešitvami pokažejo, kako smešne so v resnici človeške lastnosti in kako lahko na življenje gledamo na bolj šaljiv način.

 

Foto: Masa Gojic

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...