Kmetice, vse najboljše!

Kmetica

Kmetice, vse najboljše!

“V bistvu gre oboje skupaj, saj ko kmetijca pride iz hleva, si mora seveda najprej umiti roke,” obe priložnosti, torej svetovni dan kmetic in umivanja rok, poveže jutranji voditelj Tomaž Okorn.

 

S pridnimi kmeticami se je na njihov dan družil leteči reporter Grega Murn. “Vstal sem zelo zgodaj, okopal vrt, zalil, pobral pridelke in jih prinesel na tržnico… Če verjameš, Tomaž,” je zjutraj pozdravil leteči reporter. Čeprav sam vsega naštetega ni storil, je pa to storila Maja iz Kmetije pri Uštinc, ki je vstala ob polšestih zjutraj.

 

Glede na to, da se – predvsem med mlajšimi – beseda “kmetica” sliši s precej slabšalnim prizvokom, jo je Grega povprašal v tej smeri. “Mene to sploh ne gane. Jaz sem ponosna na svoj poklic, vzamem ga k srcu, vse, kar naredimo, naredimo iz srca,” pravi kmetica Maja.

 

Na svetovni dan kmetic se pritoži, da se te žal ne povezujejo in ne srečujejo toliko, kot bi si želele. “Predvsem časovno ne pridemo skupaj. Imamo delovnik, ki je lahko dolg 24 ur ali pa le šest. Vendar časovno se nekako ne moremo uskladit,” pravi Maja. Kljub temu pa ne vidi težav pri usklajevanju časa s svojo družino oziroma za zdaj le možem. “Zjutraj pijeo kavico skupaj, odideva po pridelke, jih pripraviva za na tržnico,” pripoveduje kmetica Maja, ki z veseljem opravlja svoj poklic.

 

Tomaž, jutranji voditelj v studiu, letečega pospremi z dovtipom, da je postavil nekoliko nevmestnim vprašanjem okrog druženja kmetic. “To ni tako, kot pri politikih! Oni se veliko družijo, imajo sestanke in srečanja, ampak naredijo pa nič!

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...