Kdo je Gina?

gina-kava-kavomat
lebdeci-gramofon
iconomi-team

Kdo je Gina?

Ne kdo, pač pa kaj. Gre za eno najbolj uspešnih slovenskih kampanj množičnega financiranja letos na Kickstarterju. Tam med slovenskimi projekti sicer še vedno prednjači letos predstavljeni lebdeči gramofon ekipe MAG-LEV. Njihovega predstavnika Dejana Kosa smo gostili v studiu Radia Ekspres v novembru, pogovoru z njim pa lahko prisluhnete tukaj.

 

LEBDEČI GRAMOFON: Na priljubljeni platformi so MAG-LEV za proizvodnjo gramofona zbrali več kot 550.000 dolarjev ter tako postali drugi najuspešnejši slovenski projekt po višini zbranih sredstev na Kickstarterju. Na prvem mestu z zbranimi 700.000 dolarji že od leta 2013 kraljuje pametno kolo Smart Wheel podjetja Fly Kly, ki ga je sicer slovenski podjetnik Niko Klanšek konec lanskega decembra prodal italijanskim partnerjem.

 

APARAT ZA KAVO GINA: Vrnimo se k Gini. Ljubitelje kave je navdušila ekipa Goat Story (poznate jih po skodelici Goat Mug), ki je na Kickstarterju zbirala sredstva za pametni aparat za pripravo kave Gina. 50 tisočakov so zbrali v manj kot osmih urah, skupno pa so v kampanji zbrali 501.000 dolarjev in tako prvotno zastavljeni cilj presegli za desetkrat.

 

SUP SIPABOARDS AIR: Drugič se je na priljubljeno platformo podala tudi slovenska ekipa SipaBoards, ki je v letošnjem letu zbirala sredstva za novo generacijo samonapihljivih supov SipaBoards Air. Zbrali so več kot 173.000 dolarjev in tako skoraj podvojili prvotno zadani cilj 100.000 dolarjev, ki so ga sicer dosegli že na polovici kampanje.

 

POSODA ZA PEKO PIC IRONATE: Iz kuhinje babic na platformo Kickstarter je letos prišla posoda za peko pic Ironate, ki združuje stare tehnike kuhanja in peke v posodah ter sodobne materiale in tehnike proizvodnje. Kampanjo je podprlo več kot 1000 ljudi, ki so izdelku namenili dobrih 145.000 dolarjev. S tem je Ironate za več kot sedemkrat presegel prvotni cilj 20.000 dolarjev.

 

MASAŽNI PRIPOMOČEK OTO: Na Kickstarterju so uspešno denar zbirali še slovenska ekipa BlueJay, ki je predstavila pametno držalo za telefon v avtomobilu, ljubljansko podjetje, ki je zbralo več kot 50.000 evrov za visoko zmogljiv daljinski upravljalnik lego modelov BuzzWizz, pripomoček za masažo OTO the Massage Shagger ter kuharski dnevnik Project Cookbook.

 

PLATFORMA ICONOMI: Za najbolj uspešen slovenski projekt množičnega financiranja doslej pa je poskrbela ekipa Iconomi, ki je za platformo Iconomi – ta omogoča enostavno vlaganje v kripto valute – pridobila rekordnih 10,5 milijona dolarjev. Do rekorda jim je uspelo priti z novo obliko množičnega financiranja, v kateri so sredstva iskali v kriptosvetu.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...