Kdo je bolj zgleden: kolesarji ali vozniki?

Kolesar in avto

Kdo je bolj zgleden: kolesarji ali vozniki?

Poslušalka Zdenka je jutranjemu voditelju Tomažu izpostavila, da se kolesarji sami ne obnašajo v skladu s pravili varne vožnje. Zdenka poudarja, da vozijo tudi po trije vzporedno, da lahko klepetajo in da »ne umaknejo tistih ritk iz poti«.

 

Udeleženci v prometu – bodisi kolesarji, vozniki ali pešci – imamo seveda svoje mnenje o tem. Tomaž je naprej poklical športnika, ki ima s kolesom za seboj že na tisoče kilometrov, Andreja Hauptmana. Kakšna je tozadevna slika na slovenskih cestah? »V Sloveniji ni nič drugače, kot drugje po Evropi. Mislim, da smo se vozniki že navadili na kolesarje na cesti, vsako leto jih je več. Je pa res, da vozniki pogosto napačno ocenijo hitrost kolesarja, ali pa ga celo spregledajo. Zato moramo biti kolesarji bolj pozorni in to preprečiti,« opozarja Hauptman.

 

Tomaž je zatem odprl telefone; poslušalci so različnih mnenj. Bojan meni, da predvsem manjka kolesarskih stez. Če pa jih že ni, bi morali vsi udeleženci v prometu paziti drug na drugega. Katja je prepričana, da vozniki niso dovolj uvidevni do kolesarjev. Pravi, da je veliko prekolesarila v tujini, kjer so ceste širše in tako tudi varnejše. Želi si, da bi bilo tako tudi pri nas v Sloveniji. Kristijan po drugi strani opaža, da so nekateri kolesarji naravnost agresivni, predvsem na prehodih za pešce. »Ne pogledajo ne levo, ne desno, samo zapeljejo. Prehodi niso namenjeni njim, pač pa pešcem. Taka vožnja kolesarjev je seveda nevarrna.«

 

Tomaža je poklical še poslušalec Matjaž in izpostavil, da se ravnokar mimo njega vozi blond dama na kolesu. In to v napačno smer! Matjaž sklene, da so kolesarji pogosto res sami arogantni in brezbrižni vozniki.

 

Svoje mnenje nam lahko pripišete na naš facebook profil.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...