Kateri davki nas bodo udarili v novem letu?

denar
duan mramor

Kateri davki nas bodo udarili v novem letu?

Tudi v letu 2016 nas bo država verjetno privila z novimi davki. Voditelj Tomaž Okorn se je pogovarjal z analitikom Financ Karlom Lipnikom o tem, kateri davki bodo povprečnega Slovenca najbolj udarili. Pogovoru lahko prisluhnete spodaj. Pričakujemo lahko med drugim tudi davek na nepremičnine in višje komunalne prispevke.

 

Dobra novica: Z novim letom so začele veljati manjše spremembe lestvice za odmero dohodnine. Meja za vstop v tretji davčni razred, kjer velja 41-odstotna obdavčitev prejemkov, se zvišuje, zato bo del zavezancev ostal v drugem davčnem razredu z nižjo stopnjo davka. Spremembe so le začasne za dve leti, ta čas ostaja tudi 50-odstotna obdavčitev najvišjih plač.

 

Zanimivo: Čeprav pri nas finančni minister Dušan Mramor ni najbolj priljubljen, pa so ga v Londonu izbrali za evropskega finančnega ministra leta 2016. Laskavi naziv mu je podelila londonska revija The Banker iz skupine Financial Times predvsem zaradi prispevka pri izhodu Slovenije iz recesije in pri stabilizaciji bančnega sistema.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...