Katera je bila vaša prva?

vinilka queen

Katera je bila vaša prva?

V petek in soboto (24. in 25. april 2015) bo v mestni knjižnici Kranj sejem gramofonskih plošč, na katerem boste menjali ali kupili LP-plošče vseh glasbenih zvrsti, od običajnih do redkih izdaj. Na voljo bodo tudi male vinilne plošče, CD-ji in celo nekaj audio kaset.

 

To je še en dokaz, da vinilke še zdaleč niso pozabljene. Naš voditelj Tomaž Okorn se je o tem pogovarjal z Goranom Šarcem iz založbe Megaton. Povedal mu je, da prodaja teh plošč pravzaprav narašča, letos naj bi samo v Sloveniji prodali 50.000 plošč. Več o tem, zakaj jim ljudje še vedno raje prisluhnejo kot digitalnim nosilcem pa na posnetku.

 

Tomaž se je spomnil tudi na Magnifica, ki je pred kratkim izdal novo pesem Tivoli. Če obiščete njegovo stran, si jo boste lahko zavrteli z virtualne vinilke. Kaj pa njegova prva plošča? Šlo je za rokenrol! Več o tem izveste na posnetku.

 

 

Imate tudi vi kakšno ploščo. Naša novinarka Nika Popit se je spomnila plošče z Račkami, na katere je plesala, Tomaž pa se je spomnil očetov zbirke in albuma skupine Queen iz 80-ih. Imate tudi vi kakšno? Prilepite nam fotografijo na zid na facebooku!

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...