Karničar pred novim izzivom?

Davo Karni?ar

Karničar pred novim izzivom?

Slovenci smo ponosni na svoje gore in na alpiniste, ki so v Himalaji premikali meje mogočega. Eden najbolj znanih je Davo Karničar, ki ga je jutranji voditelj Tomaž Okorn pobaral po njegovem novem izzivu. 13 let potem, ko je kot prvi Zemljan neprekinjeno smučal z Everesta, se pripravlja na nov project. “Imam pač eno svoje videnje, kaj bi se še dalo presmučat. Ne da mi miru! Postopno in temeljito se lotevam tega projekta,” pravi Karničar.

 

S katerega vrha bo smučal, še noče izdati. “Tisti, ki 8-tisočake poznajo, najbrž že vedo. Namreč, kateri so tisti, ki so zahtevali več žrtev,” pravi Karničar. Dodaja, da eden izmed the nadvse mika tudi njega, da je prepričan, da bi preizkušnjo zmogel in da bi zanjo lahko žrtvoval kake 3 leta svojega življenja.

 

“V dolini zdržat se v teh časih zares ne da! Edino, kar nam ostane je, da gremo v hribe,” pravi Karničar. Strinja se, da beg ni prava rešitev: “Vendar, kar se tiče mene samega, rad delam stvari, ki jih znam, predvsem pa, da pri tem nisem odvisen od drugih, ki počnejo nekaj, kar v resnici ne znajo.”

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...