Kam za silvestrovo?

Kam za silvestrovo?

Na zadnji dan v letu bodo že v popoldanskih urah potekala silvestrovanja za najmlajše, kasneje pa napovedujejo koncert in čudovite ognjemete. Če vam ni do pokanja in gneče v mrzlih mestih, se odpravite v hribe. Kaj lahko na silvestrovo pričakujete na Kredarici, izveste na spodnjem avdio posnetku.

 

V Ljubljani na več prizoriščih pričakujejo okoli 40.000 ljudi:

V prestolnici bodo prvi silvestrovali otroci do 10. leta starosti. Tako kot letos se bodo otrokom na Kongresnem trgu pridružili pravljični junaki, obiskal pa jih bo še Dedek Mraz. Ob 21. uri se bodo na trgu začeli koncerti skupin Muff, Tabu in Učiteljice, s tega mesta pa si boste lahko ogledali tudi enega najlepših ognjemetov, ki ga bodo po tradiciji uprizorili z Ljubljanskega gradu. V primeru megle bo ognjemet zvočni z nizko letečimi raketami.

 

Na Pogačarjevem trgu bodo na najdaljšo noč nastopali Ansambel Petan in Face. Na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun prišli ljubitelji alternativne in rock glasbe, zabavali jih bodo Koala Voice, N’toko, Klemen Klemen in 8 Bomb.

 

Prizorišče na Mestnem trgu bo tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk. Tokrat bodo nastopali Manca Izmajlova, Samuel Lucas in skupina HELP! – A Beatles Tribute.

 

Na Gorenjskem bo pestro v več mestih:

V Tržiču bodo na Trgu svobode pripravili delavnice za izdelavo voščilnic in spominskih bunkic, nastop čarovnika, pravljična bitja pa bodo delila otroški šampanjec in pecivo. Otroke bo iz Severne dežele obiskal tudi Dedek Mraz s kočijo in dvajsetimi snežnimi kraljicami. Silvestrovanje za odrasle pa se bo začelo ob 22. uri s skupino TMS CREW iz Tržiča in Vagabundi.

 

Največje silvestrovanje za otroke v Sloveniji prirejajo na Jezerski promenadi na Bledu. Zadnja leta dogodek obišče več kot 2500 obiskovalcev, pri tem otrokom razdelijo več kot 1000 daril, zabava pa jih skoraj 30 nastopajočih.

 

Kranjčane bo na Glavnem trgu v novo leto popeljala Nuša Derenda. V Kamniku se bo silvestrovanje odvijalo na Glavnem trgu, kjer bodo navzoče zabavali Domačini. V Novem mestu bodo zbrane zabavali DJ long, Jardier in Big foot mama.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...