Kam prijaviti mučenje živali?

SOS za ivali

Kam prijaviti mučenje živali?

Omenjeni primer mučenja živali je res (k sreči) skrajen, kljub temu pa ne edini primer mučenja živali pri nas. Če opazimo kaj podobnega, na koga se je pametno obrniti, se je spraševala voditeljica Brigita Potočki v jutranjem programu Radia Ekspres.

 

Nuša Ema Miklavec, prostovoljka Društva za zaščito živali Ljubljana: »Če je ogroženo življenje živali, je potrebno neposredno posredovanje. V tem primeru je potrebno poklicati na policijo. Za nasvet lahko vprašamo tudi dežurnega veterinarskega inšpektorja, njegovo številko nam bodo dali na Centru za obveščanje oziroma na 112.«

 

Če pa gre za zanemarjanje živali, kjer ni neposredno ogroženo življenje živali tukaj in zdaj, pa primer prijavimo na veterinarsko inšpekcijo. Podamo prijavo.

 

»Mučenje živali je tudi to, da nekdo pusti svojo žival na dvorišču, po možnosti priklenjeno na prekratko verigo in da ta žival nima možnosti umika v senco, niti nima dostopa do vode.« Ta primer je le eden. Na omenjenem društvu omenjajo še pretepanje oziroma vzgajanje živali na neprimeren način.

 

Možne so tudi anonimne prijave. »Svetujemo pa, da podate prijavo kar s polnim imenom. Inšpektorje zavezuje zakon, da podatkov ne smejo posredovati naprej.«

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...