Silvestrovanje v Ljubljani in Kranju

ljubljana-foto-nik-rovan

Silvestrovanje v Ljubljani in Kranju

Na sobotni večer večja ali manjša množična silvestrovanja prirejajo po celi Sloveniji. Več deset tisoč ljudi tudi letos pričakujejo v Ljubljani, kjer se bo mogoče v ritmu različnih glasbenih zvrsti zabavati na kar štirih prizoriščih. (Foto: Nik Rovan)

 

LJUBLJANA

Osrednje prizorišče bo na Kongresnem trgu, kjer bo novo leto z zdravico pričakal župan Zoran Janković, minuto po polnoči pa bo veličasten ognjemet z Ljubljanskega gradu osvetlil nebo nad mestom in oznanil pričetek novega leta. Za zabavo bodo poskrbeli Modrijani in hrvaški tamburaši Begini. Na Trg francoske revolucije bo zabava potekala v rock ritmih, saj bodo nastopili Kreshesh Nepitash, Avven, Malevolence in Elvis Jackson, na Mestnem trgu SwingTones in Anika Horvat, Pogačarjev trg pa bo kot običajno namenjen ljubiteljem narodnozabavne glasbe z ansamblom Pika si in skupino Krila.

 

Že popoldne bodo na Kongresnem trgu pripravili silvestrovanje za najmlajše s pravljičnimi junaki ter prihodom Dedka Mraza. Program se bo začel ob 16. uri z glasbenimi in plesnimi nastopi mladih talentov, minuto pred 17. uro pa bodo otroci v družbi Dedka Mraza odštevali do novega leta.

 

V prestolnici bodo to noč poskrbeli tudi za varno vrnitev obiskovalcev zabav, saj bodo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa vso noč vozili v intervalih med 30 in 40 minut. Vozili bodo avtobusi na linijah N1 (Bavarski dvor – Brod), 2 (Nove Jarše – Zelena Jama), N3 (Bavarski dvor – Rudnik), N5 (Podutik – Bavarski dvor – Štepanjsko naselje), 6 (Črnuče – Dolgi most) in 11B (Bežigrad – Zalog).

 

KRANJ

Silvestrovanje na prostem bodo v Kranju pripravili v okviru Prešernega decembra na Glavnem trgu, kjer se bodo zbrani pozibavali v ritmu legende slovenske zabavne glasbe Toma Juraka in skupine Joške v’n. Organizatorji upajo, da bo dogodek poln sreče, veselja, obilja in plesa, ob tem pa si želijo, da bi pokalo le ob odpiranju šampanjcev.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...