Datum: 9. 2. 2015
To smo vprašali tudi kuharskega mojstra Bineta Volčiča, ki pravi, da se tradicionalnih jedi sam nerad loteva. Tudi priprave pustnih krofov se redko loti – lani je namesto teh pripravil okusne miške brez jajc s slivovim džemom s sivko. Več o tem in o njegovem novem projektu izveste na spodnjem posnetku.
Pa še nekaj trikov za pripravo domačih krofov:
– Testo za krofe položite v razgreto olje, da se obržijo na površju, sicer bodo izgubili “prstan”.
– Idealna temperatura olja za peko krofov in flancatov je okoli 160° C (ko vanj pomočite testo, se olje peni). Da se olje ne bi penilo, vanj dodajte ščepec soli.
– Testo v vroče olje položite najprej na vzhajano (napihnjeno) stran.
– Da ne bodo premastni, pravkar pečene krofe odložite na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi.
Še namig: Tudi letos bomo Ekspresovci dostavljali sveže krofe na vaše delovno mesto. Če bi se radi posladkali na pustni torek, spremljajte Radio Ekspres. Kmalu izveste, kako do brezplačnih krofov za vse sodelavce.