Kako pa vaš sosed ločuje?

Vre?ka za smeti

Kako pa vaš sosed ločuje?

Na letečega reporterja se je tokrat obrnila poslušalka, ki živi v bloku. Pred kratkim je dobila kazen v višini 300 evrov zaradi napačnega ločevanja smeti. »V bloku smo vsi dobili takšno visoko kazen. Osebno ločujem smeti že 7 let in ne morem verjet, kako ti lahko država obesi objektivno odgovornost zaradi sosedovih smeti.«

 

Potrebno je torej ne le ločevati, pač pa na dolžnost opozarjati tudi sosede, sicer lahko zaradi njegovega ravnanja kazen plačate tudi vi.

 

Snaga je že prejšnji teden začela s pregledovanji ločevanja odpadkov na območju občin Brezovica in dobrova Polhov gradec. Tudi tam so odkrili kršitelje. Letečega reporterja je zanimalo, na podlagi česa sploh odkrijejo, »čigave so plenice« v zabojniku.

 

»Inšpektorji uporabljajo različne metode. V glavnem se kršitelja ugotovi na podlagi vsebine zabojnika. Velikokrat se v smeteh poleg ostalega najde tudi kakšna kuverta, račun, dopis. Če se to podvaja in večkrat ponovi, lahko upravičeno domnevamo, da gre za enega in istega človeka,« odgovarja Igor Petek, svetovalec direktorja Snage.

 

Tomaž ob vsem tem najde svoj pogled: »Živel sem v zmoti, da kosti sodijo v biološke odpadke. Zdaj pa berem, da sodijo v mešane odpadke. Tudi pri rabljenem kondomu se menda še niso zedinili: sodi med plastiko ali med biološke odpadke?«

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...