Za trojko v šoli 3 evre?

200362989-001
Marko Juhant & Brigita Potocki 2

Za trojko v šoli 3 evre?

Kako otroka naučiti ravnati z denarjem? To je bilo osrednje vprašanje in rdeča nit tokratne oddaje Družinska svetovalnica na Radiu Ekspres, v kateri na vaša vprašanja odgovarja specialni pedagog Marko Juhant. Marsikje bodo v decembru dobri možje otrokom poleg daril prinesli tudi denar. Zato se marsikomu zastavlja vprašanje, kdaj naj dobi otrok svoj prvi hranilnik, kolikšna naj bo njegova žepnina in ali naj dobi za opravljena gospodinjska darila tudi plačilo.

 

 

Ali je z otrokom sploh smiselno govoriti o denarju, ali je to stvar, ki se jo otrok sproti nauči?

 

 

Poklicala nas je poslušalka Zdenka, ki pravi, da se otrok vsega ne dan naučiti, ampak da nekaj stvari pač prinesejo s seboj na svet. Kaj pravi specialni pedagog Marko Juhant?

 

 

Kdaj naj otrok začne dobivati žepnino?

 

 

Kako pogosto naj starši otroku izplačujejo žepnino? Marko Juhant zagovarja tedensko izplačevanje žepnine, zakaj pa preverite na posnetku.

 

 

Poslušalka Jelka z Vrhnike je v e-mailu pokomentirala, da je bistveno, da otroke naučimo, da denar ne raste na drevju in da tudi najpomembnejša reč na svetu.

 

 

Poslušalka Helena iz Škofje Loke pravi, da svojega sina nagradi, kadar dobi dobro oceno. Pa je smiselno, da starši otroku dajo 5 evrov za petko, 4 za štirico in tako naprej?

 

 

Marko Juhant je z nami delil tudi zgodbo oz. nasvet babice ekonomistki, kako pravilno varčevati. Poslušajte jo tukaj.

 

 

Verjetno je smiselno, da otroku pri varčevanju in večjih nakupih pomagajo tudi starši, kajne?

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...