Kaj se dogaja s tržnico?

ljubljana
ljubljana-grad
ljubljana

Kaj se dogaja s tržnico?

Kot vsak prvi četrtek v mesecu smo tudi tokrat, 1. 12., v studiu Radia Ekspres gostili ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Odgovarjal je na vaša vprašanja o Ljubljani. Če ste kakšnega od odgovorov preslišali, ga lahko poslušate tukaj. Čisto spodaj pa lahko prisluhnete tudi županovemu voščilu v prazničnem decembru in novem letu.

 

 

Poslušalka Alenka je potožila, da v Ljubljani ni dovolj igral za otroke, predlaga pa tudi, da bi redarji kaznovali lastnike psov, ki te sprehajajo brez vrvice. Komentar župana na to pripombo poslušajte tukaj.

 

 

Pisala nam je Tatjana, pravi, da jo skrbi prihodnost Plečnikove tržnice, saj občina pod njo načrtuje ureditev parkirišč. Kaj pravi župan?

 

 

Boštjana iz Ljubljane je zanimalo, kdaj bo urejena tržnica Moste. Odgovor Zorana Jankovića poslušajte tukaj:

 

 

Uroša je zanimalo, kdaj bo urejen pločnik na Tacenski cesti in kdaj dokončana sprehajalna oz. konjska pot, ki vodi od Tomačevega do kajakaškega centra.

 

 

Tineta je zmotila točnost redarjev in ničelna toleranca za zamudnike. Sam, pravi, da je zamudil zgolj 2 minuti in seveda dobil kazen. Županov komentar na pripombo poslušajte tukaj:

 

 

Ana-Marija je potožila, da v Tomačevem nimajo Biciklja, njej pa, da so v Ljubljani ukradli že kar nekaj kolesa. Zanima jo, kako lahko pomaga župan:

 

 

Poklical nas je Jože iz Ljubljane, zanimalo pa ga je, zakaj so v Ljubljani na Viču zaprli Gradaščico.

 

 

Vera iz Ljubljane je župana vprašala, kdaj bo urejena cesta Črna vas-Podpeč. Pojasnilu župana prisluhnite tukaj:

 

 

Medeja iz Ljubljane pravi, da je njena družina na 16. razpisu za neprofitna stanovanja uspešno kandidirala, vendar stanovanja še ni dobila. Zanimalo jo je, kdaj lahko pričakuje “premik”.

 

 

Lidija iz Ljubljane pravi, da je prečkanje Njegoševe pri Hoferju kot igranje loterije, saj težko prideš čez. Zanima jo, ali je v načrtu postavitev kakšnega semaforja.

 

 

Miha pravi, da v Šiški tik ob bolnišnici Petra Držaja še vedno nimajo optičnega omrežja, edina možnost za dostop do interneta je kabelska povezava Telemacha, ki pa ne zagotavlja enake hitrosti in kvalitete. Zanimalo ga je, ali v planu izvedba optičnega omrežja.

 

 

Matjaž iz Ljubljane je pohvalil storitev Bicikelj in okaral javni mestni potniški promet, vprašal pa, ali bi lahko poštne tovornjake preusmerili na druge poti, da se ne bi vozili mimo Murgel. Kaj pravi župan?

 

 

Poklical nas je tudi Miran iz Novega mesta, ki pravi, da je sicer “čistokrvni Ljubljančan” in pohvalil županovo delo:

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...