Kaj imajo šampinjoni z rakom dojk?

jana-koteska1

Kaj imajo šampinjoni z rakom dojk?

Roza oktober je namenjen osveščanju o raku dojk, ki je še vedno najpogostejši rak pri Slovenkah. Najbolj angažirano pri povezovanju zdravih žensk, bolnic, posameznikov in strokovnih institucij je združenje Europa Donna. Za podporo društvu so se odločili tudi pri Hoferju, kjer lahko cel oktober z nakupom šampinjonov v roza embalaži prispevate 10 centov za osveščanje o raku dojk. Raziskave namreč kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk.

 

Akcijo je kot ambasadorka Roza oktobra podprla tudi Jana Koteska, aktivna članica Europe Donne: “Pred sedmimi leti sem prebolela raka dojk in iz te izkušnje prišla še močnejša. Zdravje tako postavljam na prvo mesto in z aktivnim delovanjem z veseljem pomagam tudi drugim s podobno izkušnjo. Kot ambasadorka akcije pozivam vse k nakupu šampinjonov v roza embalaži v trgovinah Hofer, saj s tem tudi sami prispevate k osveščanju o raku dojk.” Delu pogovora z njo v studiu Radia Ekspres lahko prisluhnete spodaj.

 

Povezavo med uživanjem šampinjonov in preprečevanjem razvoja raka so intenzivno preiskovali v raziskovalnem centru City of Hope iz Kalifornije, ki pomaga pacientom z rakom in diabetesom, ustanovil pa ga je Ameriški narodni inštitut za rakava obolenja. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...