Jurij toplo vreme zakuri

marjetice

Jurij toplo vreme zakuri

Zime je končno konec, čeprav z vremenom še vedno nismo povsem zadovoljni. Predvsem se aprila – vsako leto, ne glede na dolžino zime – sprašujemo, kako bo za prvomajske praznike. Se bomo že lahko kopali v morju?

 

Dušan Kaplan je znani opazovalec vremena z Blok; njegovi izračuni ponavadi kar držijo. Jutranjemu voditelju Tomažu je zaupal, da bo obveljalo tisto, da sveti Jurij toplo vreme zakuri. Jurij goduje 23. aprila. »Tisti teden do 1. maja bo prav gotovo zelo lepo in toplo. Ampak že 2. maja pa tja do 15. pa pričakujemo spet ohladitev, ki je značilna za maj.«

 

Glede na to, da je bila letošnja zima več kot vredna svojega imena, nas zanima tudi, ali sledi dolgo vroče poletje. »Julij bo po vetrovih se držal. 15. in 16. bodo kratke plohe, drugače pa bo julij lep.« Tudi avgust naj bi bil lep, pravi Dušan Kaplan. Sredi meseca naj bi bili sicer deležni krajšega poslabšanja, potem pa se bo zopet razvedrilo.

 

Že septembra pa naj bi se kar hitro in močno ohladilo. Tomaž pri tem – malo za šalo, malo za res – razmišlja, ali ima sploh smisel, da menjamo zimske gume….

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...