Joe Cocker

joe cocker

Joe Cocker

V torek je praznoval svoj 70. rojstni dan. Glasbeno pot je začel na začetku 60. let pod umetniškim imenom Vance Arnold. Pozneje je s prijatelji ustanovil bend The Cavaliers, s katerim je nastopal predvsem v pubih rojstnega Sheffilda.

 

Leta 1963 so bili tudi predskupina takrat še vzhajajočim zvezdam Rolling Stonesom. Naslednje leto je Cocker začel samostojno kariero ter podpisal pogodbo za uveljavljeno britansko založbo Decca.

 

Grammyjevec je poznan po uspešnicah, kot so Unchain My Heart, You Are So Beautiful in You Can Leave Your Hat On, in je uvrščen med 100 največjih glasbenikov revije Rolling Stone. Za svoje delo je prejel več nagrad, kraljica Elizabeta II. pa ga je je odlikovala z redom Britanskega imperija za doprinos h glasbi.

 

V karieri je izdal 23 studijskih albumov, večkrat pa je stopil tudi pred slovensko občinstvo, nazadnje v Stožicah leta 2010.

 

Tukaj “Okroglih 70 Joea Cockerja” lahko preberete in poslušate še pogovor z najboljšim slovenskim imitatorjem Joea Cockerja, ki praznuje rojstni dan na isti dan kot sam Cocker.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...