V načrtu dela na več kot 250 cestah v Ljubljani

V načrtu dela na več kot 250 cestah v Ljubljani

Prisluhnite odgovorom ljubljanskega župana Zorana Jankovića na vaša vprašanja o Ljubljani. Tako kot vsak prvi četrtek v mesecu smo ga tudi tokrat, 6. oktobra, gostili v studiu Radia Ekspres. Poslušalcu Marjanu je odgovoril glede Jadranske ceste. Dejal je, da se zaveda, da je cesta v zelo slabem stanju, zato gre naslednje leto v prenovo. Enako velja za Vipavsko in cesto Na Jami. Še več načrtov z obnovo ceste izveste na spodnjih posnetkih.

 

Poslušalko Vanjo je podobno kot Marjana zanimalo, zakaj cesta v Rožni dolini, ki vodi do Tivolija mimo bara Žolna, še ni v celoti asfaltirana.

 

 

Nino je zanimalo, kdaj bo v načrtu obnova Šmarnogorska pot v Šmartnem pod Šmarno goro. Ljubljanski župan pa je odgovoril na vprašanje in predstavil še celosten načrt izgradnje kanalizacije v Ljubljani, zato bo od junija več kot 250 v Ljubljani prekopanih, pravi. Več na posnetku.

 

 

Matjaž je župana vprašal, kdaj lahko pričakuje postajo Biciklja na Verovškovi cesti. Odgovor poslušajte.

 

 

Prejeli smo tudi vprašanje o tem, zakaj morajo taksisti v Ljubljani uporabljati vinjete in taksi “bokse”. Župan odgovarja:

 

 

Gospo Šprukovo je zanimalo, kdaj bo v Ljubljani narejen pokriti bazen. Odgovoru prisluhnite tukaj.

 

 

Janeza je zanimal rok sanacije Parmove, hkrati pa je opozoril na to, da se bliža zima, sneg in da ga že skrbi, kako bo s čiščenjem cest in poti. Kaj pravi župan?

 

 

Boris težko pričakuje obnovo Kašeljske ceste in ga je zanimalo, kdaj se bo to zgodilo. Poslušajte odgovor.

 

 

Na vprašanje o ureditvi stopnic pri tržnici za Bežigradom je župan že odgovarjal, poslušalca Marka pa je zanimalo, kdaj bo viden kak napredek. Poslušajte.

 

 

Marta pravi, da bi bila obnove nujno potrebna tudi Tržaška cesta, zato jo zanima, kdaj je v planu kakšna obnova. Odgovor:

 

 

Poslušalko Sašo je zanimalo, ali lahko vrtec v Tehnološkem parku v Ljubljani računa na pridobitev kakšne sence na igrišču do naslednjega vročega poletja. Župan pravi takole:

 

 

Andreja je zastavila vprašanje glede Fajfarjeve ulice, in sicer ali se bo dalo z nje dostopati do nove ceste, ki bo povezovala Tržaško z Brdom. Poslušajte.

 

 

Prejeli smo tudi vprašanje; kdaj bo možen vpis v zemljiško knjigo posameznih stanovanj na Brilejevi in kako bo urejen vpis parkirišč in skupnih prostorov pod ploščadjo teh blokov. Prisluhnite odgovoru.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...