Iran, kot ga vidi Bečirovič

Iran

Iran, kot ga vidi Bečirovič

Sani Bečirovič je to sezono igral v Iranu; nad deželo in ljudmi je naravnost navdušen. V bolj slabem spominu mu bo ostala le gneča: »V Teheranu živi 15 milijonov ljudi. Vsi se prerivajo, na cestah je kaos,« je jutranjemu voditelju pripovedoval slovenski košarkar.

 

»Po drugi strani pa sem bil res izjemno pozitivno presenečen nad njihovo mirnostjo in ljubeznivostjo. Ljudje so res prijazni. Nikjer na svetu še nisem doživel takšnega gostoljubja.«

 

Iran ima še nekaj pozitivnega; življenjski stroški so izredno nizki. »Bencin je smešno poceni. Za 7 dolarjev se napolni cel rezervoar. Hrana, oblačila, stroženje… Vse je smešno poceni,« pripoveduje Bečirovič.

 

Vsekakor pa ima celotna zgodba dve plati. Žensk, recimo, tam na tekmah ni videti. »Na začetku so imele neko prepoved, se mi zdi. V play offu so vendarle prišle v dvorano, vendar sedele v ločenem delu tribune.« Ogovarjanje žensk je strogo prepovedano, zato imajo celo nekakšno posebno policijo, ki to nadzira. Ta posebej preverja tudi predpisano zakritost njihovih obrazov in ostalih delov telesa.

 

»Iran je torej lepa in prijazna dežela. Ampak… Olimpijine zmajčice se pa tam sigurno ne bi dobro počutile,« Bečirovičeve spomine komentira jutranji voditelj, Tomaž.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...