Integrirana vozovnica za dijake

LPP

Integrirana vozovnica za dijake

Z novim šolskim letom prihaja tudi nov sistem integriranega javnega potniškega prometa (IJPP), ki bo uporabnikom olajšal “preklapljanje” med različnimi ponudniki javnih prevozov. V jeseni bodo lahko nov sistem v prvi vrsti preizkusili dijaki in študenti.

 

V sistemu zaenkrat sodeluje 35 prevoznikov, ki izvajajo medkrajevni linijski promet, ter mestna prevoznika v Ljubljani in Mariboru, v drugi fazi pa naj bi število teh še razširili. Za dijake v veljavo stopa 1. septembra, za študente pa mesec dni kasneje.

 

Vodja projekta Primož Kranjec je izpostavil, da gre za rešitev, ki je v okoliških državah še ne poznajo. “Ni rešitve, kjer bi bil integrirani javni potniški sistem organiziran na ravni države in temeljil na elektronski kartici,” je poudaril.

 

Potnik bo moral na prodajnem mestu prevoznika kupiti vozovnico, ki jo bo nato naložil na elektronsko kartico. Podatki o prodaji pa se bodo prenesli v informacijski sistem upravljavca integriranega javnega potniškega prometa, zato bo sistem pregleden in transparenten.

 

Uporabniku se z novo vozovnico ne bo treba odločiti za enega ponudnika prevoznih storitev, ampak bo lahko uporabljal vse, ki so vključeni v nov sistem.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...