Imate backup?

back-up
Backup Computer Key

Imate backup?

Četrtek, 31. marec, je World Backup Day, dan za to, da poskrbimo za varnostne kopije naših dokumentov, fotografij, glasbe. Lahko se nam originali izbrišejo zaradi tehnične napake, lahko pa nam ponagajajo tudi virusi. Pravo vrednost dokumentov spoznamo šele, ko ostanemo brez njih. Iniciativi World Backup Day se pridružujejo v programu Varni na internetu (SI-CERT) in spletne uporabnike pozivajo, naj še danes poskrbijo za varnostne kopije najpomembnejših podatkov. 

 

Morda si marsikdo misli, da na računalniku, telefonu ali tablici nima dokumentov, ki bi zanimali nepridiprave. Res, da jih morda ne zanimajo vaši spomini in fotografije, jih pa zanima vaš denar in ta jih motivira k pošljanju virusov. Izsiljevalski virusi v zadnjem letu doživljajo razcvet, odkupnine so od začetnih 500 narasle na visokih 2000 €. Na Varni na internetu svarijo pred takšnimi, ki se širijo z nenavadnimi priponkami v elektronskih sporočilih:

 

”Običajno velja opozorilo, da ne smemo odpirati priponk neznanih pošiljateljev. Virusi v zadnjih mesecih pa potvarjajo naslovnike in videti je, kot da smo si sporočilo z okuženo priponko poslali sami, ali pa nam jo je poslal naš znanec. Uporabnike opozarjamo, naj ne odpirajo nenavadnih priponk, ki jih niso pričakovali, tudi če poznajo pošiljatelja; nevarne so .zip, Word in Excell priponke.”

 

Previdno torej! Nekaj napotkov za varnostno kopiranje pa najdete v priponki.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...